Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner

Fotografická soutěž na téma "OKO" - uzávěrka 15.5.2014 + názory


FOTOSOUTĚŽ "OKO"

OKO


Začátek soutěže: 9.4.2014
Konec soutěže: 15.5.2014
Vyhlášení: 20.6.2014
Web
Popis soutěže:

Ziris oční centrum,
vyhlašuje fotografickou soutěž. Tématem je zachytit jakýmkoli způsobem Oko, oči, oka, očko, očka, očička.
Fantazii se meze nekladou.
Fotografie posílejte na e-mail: soutez[zavinac] ziris [tecka] cz do 15. 5. 2014.
Zaslané fotografie budou vloženy do tofogalerie na náš Facebook. O vítězi rozhodnou hlasy na Facebooku .

Hlavní výhra 15 000 Kč
2. Cena 10 000 Kč
3. Cena 5 000 Kč .

více v podmínkách soutěže

Další ceny, dárkové balíčky Ziris Očního Centra jsou připraveny také pro 3 vylosované hlasující, kteří budou sdílet a lajkovat (like) práce jiných. Tak jen do toho, dívejte se kolem sebe, foťte a pošlete nám vaše snímky, maximálně 3 ks. Třeba právě na vás čeká některá z hodnotných cen a pokud nevyhraje vaše foto, můžete uspět jako hlasující. http://www.ziris.cz/soutez/

 

Komentáře

Re: Fotografická soutěž na téma "OKO" - uzávěrka 15.5.2014

Připojuji svůj názor, který mailem zasílám organizátorům:

Dobrý den,
přiznám se, že v tomto okamžiku si nejsem jistý, proč Vám chci sdělit můj názor na Vámi vyhlášenou fotosoutěž OKO 2014. Vím, že kostky jsou vrženy a marketinkové cíle vyhlášené akce asi budou splněny. Vážím si práce špičkového očního centra ve Vsetíně  a jako patriot nemohu nevyjádřit i jistou míru hrdosti, že ho máme. Od školních let mě neopouští zájem o dobrou fotografii a tak se stávám účastníkem, spolu organizátorem případně i porotcem nejrůznějších fotosoutěží.   Snad právě proto mě mrzí, že vyhlášená soutěž organizovaná tímto centrem ve mě budí přinejmenším rozpaky a nepovažuji ji za profesionálně koncipovanou.

Prvotní nadšení nad vyhlášenou soutěží OKO 2014 pominulo po pečlivém přečtení propozic soutěže. Obavy a smíšené pocity mi pak utvrdil pohled do galerie zaslaných snímků a jim již nyní  přidělených liků. Osobně chápu marketinkový cíl soutěže takto - podpořit zájem oční centrum a zvýšit jeho publicitu prostřednictvím sociálních sítí. To je v pořádku, pokud by v podmínkách soutěže byla nějaká pojistka, že výhru v hodnotově motivované soutěži nezíská třeba autor zcela banální, hloupé a i technicky slabé fotografie jen proto, že mu stojí za to získat potřebný počet hlasů třeba od členů kynologického klubu a dalších přátel. Zkušenosti s takto koncipovanými soutěžemi i letmý pohled do galerie tuto moji obavu jen potvrzuje. Tím, že v propozicích není nikde zmínka o případném (třeba paralelním) výběru odbornou porotou, ztrácí se motivace skutečných zájemců o fotografii, kteří by se třeba na toto téma chtěli cíleně zaměřit. Zůstávají tak ve hře především ti, které motivuje výše  výhry. Marketinkově je však vše ošetřeno tím, že všechny zaslané fotografie do soutěže se stávají majetkem organizátora a ten může s nimi zacházet libovolně dle uvážení. Ad absurdum to znamená, že dle počtu liků získá cenu bezcenný snímek i pro organizátora (třeba nějakého psího miláčka). Organizátor si ale nepřijde zkrátka. Získal cílenou publicitu a navíc pokud se v soutěži vyskytne  třeba i zajímavý leč neoceněný snímek, jeho autor má smůlu, protože právě ten může vyhlašovatel použít libovolně pro své účely. Dodatečné ujišťování zájemců o soutěž, že i bez výhry dle počtu liků může být fotografie pořadatelem oceněna, nesvědčí o dobře připravených propozicích. Osobně mám navíc pochybnosti, jestli vyhlašovateli šlo opravdu o jakékoliv oko - člověka, psa nebo třeba mouchy. Propozice to nikde neupřesňují a obsah  galerie tomu odpovídá.

Fotoklub Vsetín na svých www stránkách rád dává publicitu všem vyhlašovaným fotosoutěžím. Nejsem přesvědčený, že takto koncipovaná soutěž by měla patřit mezi ně.

S pozdravem
František Novotný

Re: Fotografická soutěž na téma "OKO" - uzávěrka 15.5.2014

Vážím si Vás i Vaší tvorby!

Re: Fotografická soutěž na téma "OKO" - uzávěrka 15.5.2014

Vážení čtenáři,

nemohu jinak než vyjádřit naprostou shodu v názoru s panem Novotným! Tím, že si neodpustil tento realný pohled na věc, u mě zaujal (potvrdil) první místo umělec/fotograf města Vsetín. Je to více než průzračně jasné jaký záměr má tato fotosoutěž plnit. Proto jsem se rozhodl, že vyhlásím soutěž, která bude naprostý opak fotosoutěže OKO. Zámerem soutěže nebude zviditelnění zadavatele,  nýbrž případné zviditelnění soutěžícího. Soutěžní podmínky budou zveřejněny na mém webu, možná i na webu fotoklubu Vsetín. 

 

 

Možnosti prohlížení komentářů

Vyberte váš preferovaný způsob k zobrazení komentářů a klikněte na "Uložit nastavení" k potvrzení vašich změn.