Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner

Napsali o nás - Členská výstava 2009

ZDROJ: http://www.vsetin.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=18676&id=489209 (celý článek vč. několika fotografií)

"VSETÍN - První výročí od svého založení si připomíná v těchto dnech Fotoklub Vsetín, který svou činností a částečně i členy navázal na činnost zašlých fotoklubů "Z" a MEZ Vsetín. Při této příležitosti jeho členové uspořádali jubilejní výstavu fotografií, která byla včera odpoledne slavnostně otevřena v Galerii V Poschodí. Expozice, na níž je k vidění na sedm desítek snímků, potrvá až do 30. července.
--------------------------------------------------------------------------------

Fotoklub Vsetín oficiálně vznikl 15. srpna loňského roku, touto událostí však pouze vyvrcholila dlouhodobá snaha vsetínských fotografů o znovuzrození klubové činnosti, která má na Vsetíně téměř sedmdesátiletou tradici. „Několik členů bývalého vsetínského Fotoklubu „Z" a Fotoklubu „MEZ" se začali potkávat už o dva roky dříve. Nostalgicky jsme vzpomínali na staré fotoklubové časy a jednoho dne z těchto setkání vzešel spontánní nápad založit nový klub jako pokračovatele tradic," vzpomíná na začátky nové éry vsetínského fotoklubu jeho prezident Jan Hrubý.

Iniciátoři této myšlenky oslovili další potenciální zájemce o členství v této organizaci a v dubnu roku 2006 uspořádali první schůzku. „K našemu překvapení se dostavilo šestadvacet zájemců o fotografii a po vzájemném představení jsme prakticky okamžitě zahájili činnost," pokračuje ve vyprávění prezident.

Fotoklub má v současné době čtyřiačtyřicet členů, mezi nimiž jsou například i Zdeněk Hartinger či Robert Novosad, a ti se již prezentovali na několika akcích. První z nich byla výstava Lidé a události v proměnách doby, kterou vloni u příležitosti 700. výročí města Vsetína uspořádala Masarykova veřejná knihovna společně s Domem kultury. „Akce se tehdy zúčastnilo třináct členů vznikajícího fotoklubu, kteří se prezentovali více než sto padesáti fotografiemi. Porota z nich vybrala čtyřicet snímků, které byly následně použity pro tuto výstavu," připomněl viceprezident klubu František Novotný. Práce členů vsetínského fotoklubu jsou k vidění i v galerii „na chodníku", která je součástí výkladní skříně Jednoty a v níž se v pravidelných intervalech vystavené fotografie obměňují.

Více o fotoklubu najdete na www.fotoklub-vsetin.cz

Eva Stejskalová
737 019 667, 571 491 564"

S touto informací souvisí i náš článek (report) kde jsou odkazy na fotografie, video atd...

DALŠÍ WEBY KDE SE O NÁS A TÉTO AKCI ZMÍNILI:

- http://www.vsetin-info.cz/vset%C3%ADnsk%C3%BD-fotoklub-slav%C3%AD-prvn%C3%AD-narozeniny
- http://valnov.webnode.cz/news/vsetinsky-fotoklub-slavi-prvni-narozeniny/
- http://www.mistnikultura.cz/?q=obroda-vsetinskeho-fotoklubu
- http://www.regiony24.cz/26-56795-vsetinsky-fotoklub-slavi-prvni-narozeniny
- http://dviproduction.cz/info/index.php?option=com_content&viev=article&id=307:prvni-vystava-fotoklubu-vsetin-je-tu&catid=73:reportae-vsetin-kultura&Itemid=123
- http://www.enoviny.eu/Vset-nsk-fotoklub-slav-prvn-narozeniny