Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner

Report z vernisáže Členské výstavy Fotoklubu Vsetín

P111090718. června 2009 jsme vernisáží v GALERII „V Poschodí" Knihkupectví Malina Vsetín otevřeli za velké účasti vsetínské veřejnosti naši první Členskou výstavu fotografií Fotoklubu Vsetín.
Dá se říci, že jsme touto výstavou oslavili první výročí od založení Fotoklubu Vsetín.
Výstavu zahájil majitel GALERIE PhDr. Dalibor Malina a následně Honza Hrubý, prezident Fotoklubu Vsetín krátce seznámil přítomné přátele fotografie a další milé hosty s historií našeho fotoklubu.
Celkem se na této naší první výstavě prezentovalo 30 členů Fotoklubu Vsetín 69. fotografiemi. Vystavené fotografie můžete také vidět i v naší galerii, čímž se skýtá možnost porovnat záběry na papíře a monitoru.

Výstavu nám vyhodnotili pánové z Asociace profesionálních fotografů (APF Praha) - Petr Zhoř (vsetínský rodák, bývalý člen Fotoklubu „Z" Vsetín) a Rudolf Jung s tímto výsledkem:

  • 1. cena - Přemysl Hrubý za snímek „Okna v kostele"
  • 2. cena - Zdeněk Hartinger za snímek „Předjaří"
  • 3. cena - Martin Čevela za snímky „Iluze zrcadlení" a „Ranní nádraží"
  • Čestné uznání - Radomír Luža za snímek „Řípovské monumenty"
  • Čestné uznání - Zdeněk Krchák za snímek „Bojovník"
  • Dále byla jako nejlepší fotografie z naší výstavy vybrána členy fotoklubu, tajným hlasováním fotografie „Čápi" od Luboše Čevely.

Oceněným autorům potom Honza Hrubý s Beďou Randýskem předali ocenění ve formě hodnotných fotografických knih, které nám jako sponzorský dar věnovalo nakladatelství Zoner PRESS. Tím byla výstava zahájena a následovalo již jen drobné občerstvení spojené s prohlídkou výstavy a diskuze nad vystavenými fotografiemi (pár záběrů z vernisáže si můžete prohlédnout ZDE).
Naše výstava neunikla ani pozornosti regionální televize Beskyd jejichž záběry a postřehy si můžete prohlédnout níže.

Závěrem bych chtěl jménem všech členů Fotoklubu Vsetín poděkovat :

  • PhDr. Daliboru Malinovi, pracovníkům knihkupectví Malina za umožnění zde vystavovat a jejich velkou vstřícnost a ochotě při přípravě výstavy.
  • MěÚ Vsetín za poskytnutí Velkého grantu bez něhož by tato výstava nevznikla.
  • Nakladatelství Zoner PRESS, jmenovitě paní Martině Filipi,  které nám jako sponzorský dar věnovalo fotografické publikace pro oceněné autory.
  • Našim přátelům z Jazzevčíku za příjemnou atmosféru na vernisáži naší první výstavy.
  • Nesmím zapomenout poděkovat i našim fotoklubovým seniorům, jmenovitě Františkovi Novotnému, Beďovi Randýskovi, Vladimíru Březovskému, Zdeňku Hlobilovi a Milanu Ošťádalovi, kteří celou výstavu zorganizovali, připravili a realizovali s velkým osobním nasazením - kamarádi, díky! Bylo to fajn !