Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner
Fotoklubový baner

Report - Moravsko slezský mapový okruh MSMO

Na členské schůzce 28. května 2009 jsme se domluvili, že celou akci budeme detailně sledovat. A tak jsem se společně s Beďou Randýskem v rámci splnění tohoto slibu vydali v sobotu ráno 27. června 2009 do Rožnova pod Radhoštěm na vernisáž a vyhodnocení sedmého ročníku MSMO/7.
Celá tato akce na nás udělala příjemný - tvůrčí dojem a myslíme si, že se dle vystavených fotografií nemáme za co stydět. Na základě rozhodnutí a doporučení výboru Fotoklubu Vsetín jsme za náš fotoklub podali přihlášku do mapového okruhu MSMO/8.
Naše přihláška byla v odpoledních hodinách valnou hromadou zúčastněných fotoklubů přijata a tak jsme pro ročník 2009 - 2010 spolu ostatními 12. fotokluby řádnými členy MSMO/8.
Pro Vás pro všechny jsme zakoupili jeden katalog (200,-Kč) z celé akce z něhož pochopíte kompletní organizaci a hodnocení mapového okruhu. Katalog bude k disposici na každé členské schůzce s možností jeho zapůjčení.
Ve výboru jsme se dohodli :

  • Veškerou úvodní korespondenci vyřídí Honza Hrubý.
    Fotografie reprezentující Fotoklub Vsetín vybere výbor fotoklubu spolu s přizvanými členy s velkým důrazem na kvalitu a jednolitost klubové kolekce.
  • Veškeré záležitosti kolem odesílání jednotlivých kolekcí bude zajišťovat Beďa Randýsek, který tak prozatímně zastřeší funkci „mapového referenta" , kterého si budeme muset do budoucna zvolit (uvažujte o tom kdo by byl ochoten Beďovi pomáhat a postupně tuto funkci převzít - nehlaste se všichni !).
  • Hodnocení fotografií z jednotlivých kolekcí bude prováděno na pravidelných čl. schůzkách všemi členy Fotoklubu Vsetín.

Organizátorem MSMO/8 byl valnou hromadou zúčastněných fotoklubů pověřen Klub moravských fotografů Brno s nímž už Honza Hrubý navázal „spojení" a o všech novinkách a aktualitách Vás budeme průběžně informovat v rubrice "Mapové okruhy" a v diskusním vláknu Moravsko Slezký mapový okruh v sekci Akce.
Jak proběhl MSMO/7 ročník 2008 - 2009 (včetně výsledků), organizovaný Fotoklubem R9 z Rožnova pod Radhoštěm najdete na http://www.r9.cz/MSMO/index.htm a pár záběrů z naší účasti od Beďi Randýska najdete ZDE.
Taktéž se můžet podívat na videozáznam o této akci z TV Beskyd: Myslíme si, že celá tato akce bude pro všechny členy Fotoklubu Vsetín velkým přínosem a to hlavně z těchto důvodů :

  • Uvidíme, průběžně na našich členských schůzkách 12. různých fotografických kolekcí od zúčastněných fotoklubů a to nás v naší tvorbě posune zase o krůček dále.
  • Naučíme se tyto fotografie hodnotit dle daných pravidel a závěrem budeme moci porovnat naše hodnocení s hodnocením ostatních fotoklubů.
  • Po vyhodnocení a uzavření MSMO/8 se dle zájmu zúčastníme vernisáže a dvoudenního přátelského setkání se všemi zúčastněnými fotokluby, které bude spojeno s několika kvalitními workshopy a také navážeme spoustu známostí což nás v naší fotografické tvorbě posune určitě kupředu a nabije novou energií, kterou pro našeho koníčka potřebujeme.

Napsal: Honza Hrubý
1.července 2009